Om os

Skanderborg Erhvervscenter er en fællesbetegnelse for i alt fem erhvervscentre af vidt forskellig karakter i Skanderborg-området.

Det ældste center, erhvervet i 1996, det oprindelige ”Skanderborg Erhvervscenter”, ligger i Skanderborgs travle og veludbyggede industrikvarter, Højvangen på Danmarksvej 30-32. Centret tilbyder med sin beliggenhed mellem Danmarksvej og ud til hovedvejen en profilering af virksomheder, der kan SES – og både større og mindre lejemål med stor fleksibilitet. Bygningen udgør i alt ca. 11.000 m2 og er fordelt på ca. 30 lejemål.

Det andet center, Christiansmindevej 10-12, blev erhvervet i 2006 og omfatter også ca. 11.000 m2. bygningsareal. Bygningerne husede tidligere fabrikken, Richard Møller, der faktisk var Skanderborgs ældste virksomhed startet i Borgergade som Zinksoldefabrik, men som i 2005 besluttede at flytte produktionen til Polen. I Erhvervscenterets regi er fabrikken i dag ramme om en lang række spændende virksomheder befolket af kreative og trendsættende lejere. Ejendommen ligger på en 55.000 m2 stor grund, hvorfor der er gode udviklingsmuligheder på denne ejendom.

Godthåbsvej 3-65 er Erhvervscenterets eneste nybyggede center, som i dag er tæt på færdigudviklet i det nye, attraktive industrikvarter overfor Skanderborg Bakker. Centrets samlede bebyggede areal er på ca. 10.000m2, og her tilbydes højmoderne, individuelt indrettede lejemål til især pladskrævende butikker eller virksomheder, der ønsker at kombinere butik med værksted/lager/depot. Centret huser i dag både liberale erhverv, motionscenter.

Dommergården blev købt i maj 2009. Den består af tre bygninger på Skanderborg hovedgade, Adelgade 15, 17, og 19, som tidligere var sæde for retshandlingerne i Skanderborg. Ejendommen har været gennem en nænsom restaurering i samarbejde med Kulturstyrelsen. Specielt nr. 19, der er fredet, har skiftet fuldstændig indtryk fra nedslidt offentlig bygning til fuld moderne kontorejendom med helt ekstrordinære kvalitets lejemål. Hele ejendommen er fuldt udlejet.

Seneste tilkøb af centre er Grønlandsvej 5 som siden købet er opdelt i en række forskellige lejemål. Hele ejendommen er på ca. 10.000 m2 og indeholder nu lejere indenfor spedition og handel. I 2016 blev en fløj indrettet til Sprogskole for Midtjysk Sprogcenter og der er nu dagligt optil 300 elever der modtager undervisning i lokalerne. Ejendommen fik i 2017 Skanderborg Kommunes arkitektpris for smuk renovering.

Ejendommen er i dag fuldt udlejet undtagen det tidligere Showroom for Bent Kroghs Møbelfabrik der anvendte bygningerne inden vores overtagelse. Der foreligger byggetilladelse på ombygning til et helt eksklusivt kontor lejemål.