Dommergården, Adelgade 15-19

Hovedbygningen Adelgade 19 har siden vores overtagelse i april 2009 gennemgået en nænsom restaurering efter oldgamle arbejdsmetoder, unikke genbrugsmaterialer og i det hele ført tilbage til sin oprindelige skikkelse indendøre. Arbejdet er udført i samråd med Kultur Styrelsen, som har rost den eksklusive og minutiøse udførelse i høje toner.

Amtsgården, Adelgade 15, opført i 1958 med den lokale og anerkendte C.F.Møller som arkitekt. Bygherren havde ønsket en unik villa, gerne efter sydlandsk forbillede, og det har bl.a. givet sig udslag i en tagstens-konstruktion med "munke og nonner", og at den er "født med skodder". Udsigten til søsiden er fantastisk, og udendørslivet kan praktiseres fra den store terrasse, som er i hele husets længde.

 

Amtsgården huser nu Hebe Rygcenter, opkaldt efter vores hus-gudinde på stedet, den græske Hebe, datter af Zeus og Hera - og gudinde for ungdom.


"Hestestalden", Adelgade 17, er i dag sæde for Skanderborg Erhvervscenters egen administration. Denne bygning er registreret som bevaringsværdig og fremstår efter en totalrenovering som helt unik med mange særprægede detaljer, som er kommet frem under renoveringen og naturligvis bevaret for fremtiden.

Lejerne på Dommergården får udover et centralt lejemål i historiske lokaler også en enestående udendørs ramme med en parklignende have, som er vakt til live igen efter en gennemgribende oprydning af Erhvervscenterets gartnere - og hvor den direkte adgang til Lillesø er genskabt med den store græsplæne og haveanlæg.

Kontakt

Skanderborg Erhvervscenter Danmarksvej 30-32
8660 Skanderborg

Telefonnr.: 86512970
Mobilnr.: 20659760
Email: Caramia@mail.dk


Ledige lejemål

Se også under de enkelte centre, om der pt skulle være ledige lejemål.